Búcsú és indulás

2014.10.18. 23:54

A szekszárdi választási kampány jól megmutatta, hogyan működött néhány évtizede a "kommunista" propaganda. Harsogjon a Népszabi és a Híradó a fantasztikus sikerekről, egy szó se szóljon arról, hogy létezik (mert akkor is létezett) ellenzék, ellenvélemény, semmit ne lehessen arról hallani, hogy a "szocializmus" vonata esetleg a szakadékba rohan. Kicsit korábban Goebbels találta fel azt, hogy ha eleget sulykoljuk a nyilvánvaló hazugságot, előbb vagy utóbb el is hiszik azt az emberek. Az meg "természetes", hogy olyan vélemény nem jelenhetett meg, ami az egyértelmű hazugságra hívja fel a figyelmet.

Nem volt ez máshogy Szekszárdon sem. A Szekszárdi Vasárnap egyetlen sajtótájékoztatómról sem tudósított, ám habzó szájjal rohant, ha Horváth polgármester vagy Szabó Balázs jobbikos elmebajnok engem mocskoló sajtótájékoztatójáról kellett tudósítani. Városi pénzből méregdrága propagandafüzetet lehetett terjeszteni a szalagátvágásokkor önfeledten mosolygó, az új épületek mellett a saját tisztességtelen  hasznuknak örvendező emberekkel. Vannak finomabb módszerek is, amikor kijön ugyan a helyi tv egy sajtótájékoztatóra, csak éppen a hatalom számára kellemetlen mondanivalót hagyja ki belőle

Ha úgy vesszük,Goebbels propagandája, a kommunista propaganda és a szemérmetlen Szekszárdi Vasárnap is sikeres volt. Egy darabig. Mert eddig MINDEN gazember rendszer megbukott és nem lesz ez máshogy a jövőben sem.

Én nem szeretem a gazember rendszereket és szeretném, ha minél hamarabb vége lenne. Azt gondolom, ezért megtettem mindent, amire lehetőségem volt. Ezt a lehetőséget az utolsó időkben a legkevésbé sem a képviselőség intézménye adta, hiszen képviselőként gyakorlatilag évek óta nem volt ráhatásom a város dolgaira.És "persze" nem jelenhettem meg a helyi médiában, a közgyűléseket sem közvetítették, az interpellációkról sosem írtak. A helyi és országos politika visszaéléseit leleplező történeteimet csak az országos sajtó még független részében és a Szekszárdi Hétköznapok blogomban mesélhettem el.

A Szekszárdi Hétköznap blog most az eddigi formájában búcsúzik, de reményeim szerint azonnal el is indul egy kicsit másként. A fejlécről rövidesen megpróbálom eltávolítani a képemet és a feliratot is szeretném megváltoztatni: Szekszárdi Hétköznap - a szekszárdi ellenzék blogja lesz az új cím. Ez reményeim szerint azt jelenti majd, hogy a jövőben nem csak én írok ide cikkeket, hanem bármely városlakó megteheti, aki úgy érzi, hogy a Szekszárdi Vasárnap sugallatával ellentétben nem minden móka és kacagás a városban. Persze a móka és kacagás is jöhet! Akinek van kedve hozzá, az segítsen egy jó "újság" létrejöttében. Hozzuk létre a Szekszárdi Vasárnap valódi konkurrenciáját Írjanak cikkeket! Küldjék el nekem ( hadhazyakos@gmail.com) és én kiteszem a blogra. Ha inkognitóban szeretnék, akkor inkognitóban.

Mert  az igazság szabaddá tesz, és a szabadságról nem vagyunk hajlandóak lemondani.

 

 

 

 

hadházy ákos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekszardihetkoznap.blog.hu/api/trackback/id/tr886804991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása