Elbocsátások a kórházban?

2015.01.23. 20:21

Az elmúlt héten az MSZP képviselői sajtótájékoztatót tartottak. Elmondták, hogy információik szerint 300 ember elbocsátását tervezi a szekszárdi kórház. Muth igazgató úgy cáfolt, hogy tulajdonképpen nem egészen cáfolt. A sajtónak elmondta, természetes, ha nyugdíj mellett, vagy megbízási szerződéssel dolgozók befejezik a munkát.

Szekszárd kicsi város, az egyik legnagyobb foglalkoztató a kórház. Több ott dolgozó erősítette meg számomra a hírt: sok olyan embertől váltak meg az elmúlt év végén, aki nyugdíj után járt vissza vagy megbízási szerződéssel dolgozott.fotó 3 (2).JPG

Én nem nagyon értem, hogy ennél kevesebb emberrel hogyan lehet üzemeltetni az osztályokat.Még problémásabb  azonban az az információ, miszerint a fizikai dolgozók egy jó részénél (kb 200 ember) azt tervezik, hogy felmondanak nekik, majd közmunkásként foglalkoztatják tovább őket. A szomorú az, hogy ez nem lenne "leépítés", hiszen tulajdonképpen ugyanannyian dolgoznának, mint addig - csak éppen az addig is megalázóan alacsony bér helyett még lejjebb álló kasztba, az állami rabszolgák csoportjába kerülnének.

Ha így lesz, az egy szégyentelen húzás, ha nem, annak örülünk. Mint annak iskorhaz.jpg, ha a kórházi dolgozók között terjedő pletykának sincs alapja, azaz  nem fognak osztályokat bezárni a megyei intézményben.

hadházy ákos

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekszardihetkoznap.blog.hu/api/trackback/id/tr597102503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2015.01.23. 22:06:39

A szekszárdi kórházban nem túl jók az alkalmazotti fizetéseink. De ami a fül-orr-gégén megy hihetetlen.

Pécsről átjáró orvosok egy hétvégi ügyeletért 250.000,- forintot számláznak.

Hogy lehet ez, miből van külsősnek szép fizetés, a helyieknek meg éhbér?
süti beállítások módosítása