A Szekszárdi Vasárnap tudósított meg Horváth István szekszárdi polgármester sajtótájékoztatójáról.A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a polgármester fél. Mással nem magyarázható az az alacsony színvonal, amivel a lejáratni próbál. A "bűnlistám" jórészt hazugságokat, kisebb részt csúsztatásokat tartalmaz. Természetesen minden "vádpontra" kész vagyok válaszolni. Amennyiben a Szekszárdi Vasárnap a megkeres, szívesen elmondom a véleményemet a "bűneimről"

A lovagiassági szabályoknak megfelelően természetesen felajánlom azt, hogy a Horváth úr viszont ezen az oldalon válaszolhat arra a listára, amit alább közzéteszek. A sok vádja között ugyanis egyet igazán arcátlanságnak tartottam. (Az Édesapámra vonatkozó mellett)  Szerinte én vagyok az, aki kettőnk közül az egyéni érdekeit helyezi a közérdek elé. Azonban többek között:

-nem én kezdeményeztem azt, hogy üzletfelem és vadásztársam, Süveges Árpád cégeinek a város 200 millió forint óvadékot adjon

-amikor Süveges Árpád cégei nem fizették vissza a pénzt, nem én mondtam le a biztosítékként felajánlott dunaföldvári luxusnyaralóról, Süveges úr személyes kézfizetési kezességéről és váltójáról. Nem én voltam az, aki a 200 millió forint fejében megelégedett a pécsi szennyvíztisztító melletti 7000 négyzetméteres telekkel, amit sok éve nemhogy 200 millióért, de 20 millió forintért sem tudunk eladni. Az ügyészség arra hivatkozva nem indított eljárást, hogy a városvezetés azt nyilatkozta, nem érte a várost kár: papíron az a placc 200 millióra van értékelve...

hülyehorváth.jpg- nem az én testvérem, üzletfelem és vadásztársam, barátom, áruházam igazgatója kapott trafikot. 

- nem én bővíttetem 360 ezer forint négyzetméterenkénti  áron a Wosinsky óvodát. Nem miattam épül majdnem feleakkora épület az ovisoknak, mint amennyi ésszerű ár esetén épülhetne.

- nem én írtam alá 2013-ban  a 11 nyílt közbeszerzésnek a szerződését, amelyben kivétel nélkül egyetlen egy pályázatból "választottuk ki" a megfelelőt. A sokszor milliárdos nagyságú beszerzéseknél a verseny hiánya miatt feltehetően minden esetben hátrány érte a várost. Bár az uniós pénzekből fejlődünk, a drága beszerzések miatt jóval kevésbé épül-szépül a város, mint lehetséges lenne.

-nem én voltam az, aki meg sem hallgatta azt, aki felhívta a figyelmét, hogy uniós pénzből az iparvasutat bevezethetnénk az ipari parkba. Az, hogy nem tettük, jó lehet a már ott működő néhány vállalatot kiszolgáló fuvarozónak, de ezzel egy hatalmas versenyelőnyről letettünk a többi város ipari parkjával szemben

-nem én írtam alá -szintén egy jelentkezőből " választva" - ismét 4 évre a budapesti Lián Kft-vel azt a szerződést, amely évi 140 millió forintért végzi a kertészeti munkákat, miközben többek között a közmunkások segítségével jóval olcsóbban jóval többször nyírhatnánk a füvet. Saját vízműve, szemétszállító cége, kéményseprő cége, vendéglátó cége van a városnak, de füvet nyírni valamiért nem tud...

- nem én írtam alá azokat a szerződéseket, melyek egy 40 milliós kémia terem építésekor 15 milliót adtak többek között projektmenedzsmentre, 6 milliót megvalósíthatósági tanulmányra, 15 milliót nyilvánosság biztosítására és rendezvényszervezésre, 20 milliót a tanterem foglaltságát nyilvántartó szoftverre és 6 milliót közbeszerzési tanácsadásra

-nem én voltam, aki az előbb sorolt projektelemek közül egyedül az építési munkálatoknál hívott meg szekszárdi céget ajánlattételre, az összes többi esetben budapesti vagy nyíregyházi cégtől kért ajánlatot. Pedig alkalmas vállalkozás lett volna rá bőven Szekszárdon is és meghívásos pályázatok esetén jogom van szekszárdi cégeket meghívni

-nem én írtam alá az előbb említett hatmilliós közbeszerzési tanácsadásról szóló szerződést a Provital Zrt-vel úgy , hogy tudtam, hogy évek óta havonta egymillió forintot fizet a város ugyanennek a cégnek a teljes körű közbeszerzési tanácsadásért 

- nem én voltam, aki bontatlan borítékok ajánlata alapján hirdettem nyertest meghívásos közbeszerzésen (nem én vagyok látnok, vagy nem én beszéltem le előre, hogy ki mennyiért ad be ajánlatot)

 

A polgármester ezen tettei egyéni érdekeket szolgáltak. Az, hogy ezekre a nyilvánosság figyelmét felhívtam, közérdek.

A fenti állítások többségét a Szekszárdi Hétköznap blog részletesen tárgyalja, a többi tényről a sajtóban számos cikk fellelhető. (a Szekszárdi Vasárnap kivételével). Az  iparvasút lehetőségére magánbeszélgetésben hívtam fel a figyelmét.

hülyeács.jpgVégül még egy megjegyzés: az, hogy a sajtótájékoztatót Horváth úr tartotta, jól mutatja, hogy Ács alpolgármester urat  csak beosztottjának , végrehajtójának fogja tekinteni. Miképpen eddig is tette, Szekszárd valódi teljhatalmú vezetőjeként ő szeretne továbbra is tevékenykedni - hiteltelenül.

 

 

 

hadházy ákos

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekszardihetkoznap.blog.hu/api/trackback/id/tr36648899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mayer Tamás 2014.08.30. 18:07:37

A tartalmi kérdésekhez nem tudok érdemben hozzászólni, de lenne néhány (taktikai ill. formai jellegű) észrevételem/javaslatom:

1. Hűtlen kezelés, korrupció, rágalmazás, vagy más hasonló bűncselekmény gyanúja esetén blogbejegyzésekre, sajtóközlésekre, magánbeszélgetésekre nem érdemes hivatkozni, csak hiteles, elsődleges, írásos forrásokra.

2. Nagyon egyszerű hiteles, elsődleges, írásos forrás tud lenni egy e-mail-levelezés.

3. Kicsit komplikáltabb, de még hitelesebb elsődleges, írásos forrás tud lenni egy vagy több eredeti dokumentum európai, fejlett, kisebb, demokratikus országok (Norvégia, Svédország, Finnország, Hollandia, Svájc) bécsi nagykövetségén közjegyzői letétbe helyezett, általuk hitelesített másolata.

4. Érdemes lenne nagyobb figyelmet szentelni az elírásokra. Bármelyik jó helyesírású, éles szemű és -eszű nyolcadikos ki tudná pl. szúrni a több szó előtt is feleslegesen ott díszelgő "a" szócskát.

Mayer Tamás 2014.08.30. 18:20:39

(természetesen a jó minőségű, eredeti, teljes és vágatlan hang- ill. videófelvételekről sem szabad megfeledkeznünk, ha hiteles és elsődleges forrásokról beszélünk)

Árész 2014.08.31. 15:12:07

" A Szekszárdi Vasárnap tudósított meg Horváth István szekszárdi polgármester sajtótájékoztatójáról."

Tudósított meg? :D

"Amennyiben a Szekszárdi Vasárnap a megkeres, szívesen elmondom a véleményemet a "bűneimről"

A megkeres? Mondatvégi jel? :D

És a többi mondatvégi jel? :)

Nagybetűk?

"nem én voltam az...." "nem én írtam alá...."

Ákos, szépen leírtad, hogy mit nem te tettél! Esetleg valami, amit tettél? Most ne gyere nekem a trafikmutyival!

"Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben."

Ákos, Te még nem hallottál az AB állásfoglalásáról a kérdésben? Ahhoz képest, hogy politikusnak mondod magad, ez elég gáz, tekintve, hogy hónapokkal ezelőtti a téma! Járj utána! Már nem a hozzászóló, hanem a felületet biztosító vonható felelősségre egy-egy hozzászólás kapcsán!

Így, ha én most például azt írnám ide, hogy egy pénzéhes megélhetési "állatorvos" vagy, hát azért is te lennél a felelős!

Szóval nem úgy tűnsz, mint egy politikai pályára alkalmas ember!

További kellemest!

hadházy ákos 2014.09.02. 10:49:28

@Árész: Kedves Árész, a bizalmaskodó hangvételéből és a mondanivalójából következtetve gondolom, hogy ismerjük egymást, de mivel ez nem biztos, elnézését kérem, hogy nem tegezem vissza.

Úgy gondolom, ha a cikkemmel kapcsolatban csak annyi támadható dolog van, hogy néhány névelő a szerkesztés során bent maradt, az mélyen igazolja annak szükségességét.

Az a tapasztalat, hogy a leírt tényeket senki nem cáfolja. Nem is tudja, mert mindegyik jól dokumentáltan a valóságot tükrözi.
süti beállítások módosítása