szekszárdi vasárnap.jpgEddig bírtam...Kicsit bosszantott, de megértettem, hogy kb. egy éve egyetlen egy interpellációmat, felszólalásomat, indítványomat nem hozta le  Szekszárd Megyei Jogú Város közpénzből fenntartott lapja. Megértettem, mert a cenzúra az cenzúra, ugye. Kicsit elszomorított, de inkább nevettem azon, hogy amikor Édesapám nevét leírták egy cikk beharangozójában, a polgármester behívta és azonnal elbocsátotta az akkori megbízott főszerkesztőt. Mérges voltam, mert a demokrácia nyílt leköpése, hogy a választás előtt sem a Schiffer Andrással tartott sajtótájékoztatómról, sem a Róna professzorral tartott, szerintem nagyon tartalmas lakossági fórumomról nem tudósított, pedig mindkettőn jelen volt az újságírójuk. Azért ezen is mosolyogtam kicsit, mert kicsit mindig nevetséges, amikor a hatalom fél...Fél, ezért tagadták meg a politikai hirdetések közzétételét is. Az viszont felháborított, amikor két hete először nem közölték le a minden évben szokásos, az összevezetett eboltások időpontjait és helyszíneit, valamint az oltást végző kollégák nevét tartalmazó közérdekű hirdetés megjelenését, mert a nevek között az enyém is feltűnt volna...Majd rá egy hét múlva, nevek nélkül, az utolsó előtti oldalra eldugva, rossz dátumokkal (!) jelentették meg.

Ekkor gondoltam úgy, hogy elindítom a Szekszárdi Vasárnap internetes "tükörképét", a Szekszárdi Hétköznapot. Előre elnézést kérek, hogy nem lesznek itt lelkes hangvételű beszámolók arról, hogy a polgármester éppen mit tekintett meg, vagy milyen útmutatást adott. Arra ott van a "testvérlap". Leginkább a közgyűlésekről szeretnék tudósítani, főleg arról, amit a Vasárnap elhallgatott.

Néhány napja a Fidesz kapott egy felhatalmazást a választóktól. Kíváncsian és éberen fogom figyelni, hogy ebből a 600 ezer szavazattal csökkent nyerésből milyen következtetést vonnak le a városi fideszes képviselő kollégák. Ha azt a -helyes- konzekvenciát látják, hogy ez a győzelem semmi másra nem adott felhatalmazást, mint a rezsicsökkentésre és a családsegítő intézkedésekre (hiszen csak ezeket ígérték) akkor nem sok témája lesz ennek a blognak. Ha azonban arra következtetnek, hogy a választók azért szavaztak rájuk, mert továbbra is szeretnék, hogy a polgármester és a képviselők egyéni érdekeiket a közérdek elé helyezzék, akkor sok közgyűlésről kell majd beszámolni

 

 

hadházy ákos

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekszardihetkoznap.blog.hu/api/trackback/id/tr25988416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árész 2014.04.09. 12:04:15

Nem vagy te egy kicsit paranoid? Miért gondolod, hogy minden rólad szól? Engedd el az egód!

hadházy ákos 2014.04.10. 09:30:52

Kedves Árész, kimásoltam annak a betegségnek a definícióját, amivel vádol:"A paranoia vagy üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg."

Ez alapján kétségtelen akár igaza is lehet, ki tudja. Mindenesetre a cikk elején felsorolt dolgok: tények. Ha veszi a fáradtságot, nézzen utána a lapszámoknak a www.szekszard.hu/_szekszardi_vasarnap_archivum oldalon. Ezek a tények az én megítélésem szerint talán nem az én paranoiámra utalnak, hanem a jelenlegi városvezetésére.

stierd 2014.04.14. 13:31:08

Árész! Azt még nem hallotad, hogy: Az, hogy paranoiás vagy, nem jelenti azt, hogy nem üldöznek? Amúgy sem értem, ha nem tetszik valami, azt minek olvasod? Ott a "testvérlap", érzésem szerint inkább azt kellene lapozgatnod. ;)

stierd 2014.04.14. 13:46:26

Jajj, milyen cukiságot találtam a Wikipeda-n!
"Arész (Άρης), (római Mars) a görög és római mitológiában a háború istene, Zeusz és Héra gyermeke. Pallasz Athénével ellentétben nem bölcsen vezetett és ezért nem a győzedelmes és igazságos háború, küzdelem istene volt, hanem az értelmetlen vérontás és kegyetlen öldöklés megtestesítője."
Kitűnő névválasztás! És a kommentár is tökéletesen illik a képbe! Semmi párbeszéd, semmi bölcsesség, csak értelmetlen szőrazálhasogatás! Brilliáns! Tényleg! Csak így tovább!! :D

Árész 2014.04.15. 09:39:05

Stierd!

Ha nem olvasom el, akkor mégis honnan tudnám, hogy miről írt? Vagy te úgy alakítasz ki véleményt, hogy előtte nem tájékozódsz? Erre felelj okoska!

Egyébként neked a Wikipédia kellett ahhoz, hogy megtudd, ki volt Árész? Gratulálok! :) Csak mondom, hogy a zodiákusban is van szerepe, a név innen jött, ha már tényleg ennyire érdekel! Gondolom most megint a Wikit bújod, hogy értelmezni tudd a mondatomat! Semmi baj, mélyeket lélegezz, menni fog!

Csak egy egyszerű kérdést tettem fel, nem is hozzád, de ettől még felőlem nyalogathatod az Ákos talpát!

Ja, és ha már beszéltünk a nevemről, most jöjjön a tiéd: STIER DÁVID!

Dávid, csillagom :D mondd, ott dolgozol még a polgármesteri hivatalban, vagy azért vagy dühös, mert elvesztetted az állásod? Nos?

stierd 2014.04.17. 11:17:16

Uhh... Egy nyomozó zseni vagy! Rájöttél a stierd-ből a Stier Dávidra? Anyám! Micsoda leleplezés!!! Arra nyilván nem gondoltál hogy nem akartam rejtőzködni azért jelentkeztem be Facebookról "okoska". :) Ki kell javítsalak. Nem beszéltünk a TE nevedről. Az ÁLNEVEDRŐL beszéltünk amit itt használsz. El kell keserítselek. Nem a Wikipediat bújtam eddig, csak nem az életem középpontja sem ez a blog, de főleg nem a te véleményed. Most jelezték, hogy megtetted az évszázad leleplezését, ezért vagyok itt. ;) Szeretném jelezni, hogy eddig sem kértem engedélyt, vagy jóváhagyást senki talpának a nyalogatásához így sajnos kevéssé érdekel a véleményed ezzel kapcsolatban. Tudom ez sokkoló lehet egy ilyen giga-mega brutál nyomozó harcos istennek mint te, de ez van. A hivatalban pedig én mondtam fel. Ha ezt értetted "elvesztés" alatt, akkor képben vagy, de ha arra céloztál, hogy az elbocsátásom felett érzett vak dühöm vezérel a kommentjeim megírásában, akkor menj vissza a nyomozósuliba mert el vagy tévedve. ;)

Árész 2014.04.17. 14:00:55

Nyomozás? Hát ez kedves, de nem így történt: Ránéztem a nicknevedre, aztán egyből beugrott az a nyomi fejed! Komoly nyomozást igényelt, nah! :D Egyébként rohadtul nem FB-ről jelentkeztél be, csak szólok! ;) A személyeskedést pedig Te kezdted! Tehát ne csodálkozz, ha te is azt kaptad. Szóval mi a gondod okoska? - látom tanítottam neked egy új szót! Egyébként, ha tényleg nem érdekel a véleményem, akkor mit feszülsz itt? Hm?

Most megyek, de azért néha majd benézek, hogy jól vagy-e :D Ha nem, hát jelentkezz be a "dottóréhoz", ha már úgyis ekkora állat vagy! :)

Nah, Dávid - csillagooom, kellemes pészachot kívánok neked és mindenkinek a Liberális Most a Politika pártban!

stierd 2014.04.17. 15:43:48

Megtisztelo hogy igy emlekszel ram! :D De, rohadtul facebookrol jelentkeztem be, kosz hogy szolsz. Nem csodalkozom (nem is ertem honnan veszed). Pont azt csinalod amit vartam. Feszulok?? :D Ugyan mar! Ezt mibol gondolod? Ideges vagy? En remekul szorakozom! Hoztam popcornt is meg minden! :) Annyira vicces ez a honaljszagu erolkodes amivel probalsz felidegesiteni. Nyomi fej, csillagom? Most tenyleg? Ennel tobb van benned! Ne fogd vissza magad! Engedd ki a frusztrációt! Tudom en, hogy visszanezel, annyira szanalmasan kiszamithato a gondolkodasmodod. Latni akarod, ahogy osszeomlok "zsenialis" kommentjeid sulya alatt. :D Sajnos ez masoknak sem sikerult, te meg vegkepp nagyon halvany vagy ehhez. Tenyleg sajnalom, nem a te hibad, ha bem utod meg a mercet. Van ilyen, ezzel meg kell probalni egyutt elni. De remelem tenyleg irsz meg mert a jo hir az, hogy minden hozászólással csak ezt a blogot porgeted. Szóval hajra "okoska". :D amugy az okoska szot nem toled tanultam, csak mi utoljara az ovodaban hasznaltuk, sertegetni meg aztan tenyleg pitianer. De hat valakinek csak ez jutott. ;) Na irj hamar, varom.

stierd 2014.04.17. 15:57:45

Jajjj, valamit elfelejtettem. Epekedve varom bator coming out-odat, hogy te ki is vagy valojaban. Legalabb szemtol szembe kopkodhetjuk egymast. Bar gondolom ez majd elmarad. Marmint a coming out. Meg lennek lepve ha tevednek. A gigantikus (nak szánt) leleplezesed (ertsd: masok szamara is kiderul hogy elolvastam egy blogbejegyzest az interneten) sikertelensege miatt (marmint hogy nem vizeltem azonnal a nadragomba a felelemtol hogy most mi lesz) pedig ne legyel szomoru, neked sem sikerulhet minden.
süti beállítások módosítása