Többen megkerestek az elmúlt hetekben, hogy adjak tanácsot: kinek fizessék a távfűtés árát? Ács Rezső azt mondja, hogy a Városüzemeltetési Kft-nek, az eddigi szolgáltató, az Alfa-Nova Kft pedig azt írja, hogy neki.

A városvezetés felelőtlensége, inkompetenciája és törvényekre fittyet hányó magatartása miatt tényleg jó nagy a káosz. A jogi helyzetről annyi mindenképp elmondható, hogy erősen kétesélyes... Én csak személyes véleményemet tudom a lakóknak elmondani. A véleményemet jogászok megkérdezése alapján alakítottam ki, de azért jogi felelősséget nem vállalok. Egyszerűen megfogalmazva: én jelen pillanatban továbbra is az Alfa-Novának fizetnék mindaddig, amíg a hatóság meg nem vonja az engedélyt tőle és a városi cégnek az engedélyt át nem játssza. Amíg ez az engedély nincs meg, Ács Rezsőéknek egy fillért sem fizetnék, utána viszont kénytelen lennék vele. 

tt.jpgAz -egyébként világos-  helyzet ugyanis az: egy városban távhőt csak egy olyan cég szolgáltathat, akinek ezt a hatóság engedélyezi. Ez a cég jelenleg az Alfa-Nova Kft. Nincs kétségem afelől, hogy a kormány által irányított hatóság előbb-vagy utóbb valamilyen indokkal vissza fogja vonni az engedélyt és azt Ács Rezsőéknek át fogja játszani. Akkortól ők vannak nyertes helyzetben, lakóként onnantól nekik fizetnék.

Az persze más kérdés, hogy Ácsék eljárása teljesen törvénytelennek látszik és ez nagy valószínűséggel perek sora után sok-sok százmillió forint veszteséget fog okozni a város számára. Ez közvetlenül nem az egyes városlakók baja, azonban egy csődbe ment városban már nem lesz olyan élni, mint azelőtt.

hadházy ákos

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekszardihetkoznap.blog.hu/api/trackback/id/tr137807974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gondolkodó Polgár 2018.04.10. 14:24:48

Kedves Ákos!
Nagyon kérem, hogy ne kezdjenek el most veszekedni egymással párton belül! Ennek semmi értelme, ráadásul rendkívül inkorrekt! Bármilyen vitájuk is volt Schifferrel és S. R. Benedekkel, most, utólag ne teregesse ki ezeket az ügyeket, mert csak rombol vele! Kezdjenek el dolgozni a párt hálózatának és intézményi formáinak a kiépítésén, fogalmazzák meg a legfőbb teendőket, és tartsanak össze! Micsoda dolog ez az egymásra mutogatás! Beszéljék meg, oldják meg, de ne a nyilvánosság előtt! Miért érzi úgy, hogy le kell járatnia a saját pártját és azon tagjait, akik rengeteget melóztak már eddig. Kérem, ne csinálják ezt! Higgye el, nagyon sokan vannak, akik nem támogatták ezt az értelmetlen összefogáskényszert a fidesz markából élő mszp-vel és a vállalhatatlan dk-val! Ne bomlasszon, hanem építkezzenek! Kérem! Tartsanak ki és tartsanak össze! Üdvözlettel: P. Ildikó, lmp-szavazó
süti beállítások módosítása