A Fidesz frakciója állítólag másfél hónapos "kiesést" akart bepótolni a héten tartott rendkívüli közgyűlésen. Bár a Szekszárdi Vasárnap nem számolt be róla, itt megtesszük: a legsürgősebb döntést már múlt csütörtökön, az alakuló ülésen meghozták: a képviselők fizetését 120 ezer forintra emelték, a polgármesterét pedig 750 ezer forintra, amihez 112 ezer forint "költségtérítést" is megszavaztak (utóbbi nehezen értelmezhető, hiszen a polgármester az elődjétől megörökölt 9 milliós hivatali autóval jár haza és feltételezhetően telefont is kap)

Ennél azonban sokkal lehangolóbb volt egy másik "sürgős" döntés. A legelső ülésen döntöttek a helyi népszavazások rendjéről. Eddig 5500 ember aláírása kellett ahhoz, hogy helyi népszavazást kelljen kiírni valamiről. A legsürgősebb döntésük volt az, hogy ezt 7500-ra emeljék fel. Eddig tehát 5500 aláírást kellett volna összegyűjteni mondjuk az ingatlanadó eltörléséhez, most már 7500  ember aláírására van szükség. Megijedtek attól, hogy talán van 5500 független szekszárdi, aki aláírásával tiltakozhatna valamelyik vircsaftjuk ellen. Az ijedelmük "jogos", a reakciójuk szégyen.

De - és ez viszont biztosan benne lesz a Szekszárdi Vasárnapban - sürgős rendeletet alkottak arról is, hogy  a jövőben a polgármester közpénzből képeslappal fogja üdvözölni az újszülötteket, a 18 éveseket, a házasodókat és az idős embereket.2711116_szexkozgyul_MD_0018.JPG

Kb. ennyi fontos dolog történt. Illetve még valami. A közgyűlésből kiesett fideszes Máté Péter árufuvarozó vállalkozó a gazdasági bizottság külsős tagja és a Diákétkeztetési Kft felügyelőbizottságának elnöke lett , valamint a polgármester személyes tanácsadójává nevezték ki, melyhez mindkettőjüknek ezúton gratulálunk.

hadházy ákos

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szekszardihetkoznap.blog.hu/api/trackback/id/tr196939077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokép 2014.11.29. 02:10:02

kezdem a takarékoskodást.Nem kérek képeslapot.

mokép 2014.11.29. 02:13:17

...kezdem a takarékoskodást.Nem kérek képeslapot.
süti beállítások módosítása