A közelmúltban megkérdeztem a Közgyűlésben, hogy mi szükség van városi pénzből fizetett kétmillió forintos költségen  hat önkormányzati képviselőt  (Ács Rezső, Fajszi Lajos, Horváth Kálmán, Kővári László, Máté Péter, Horváth István) és egy angol tolmácsot kiutaztatni Kínába. Akkor azt a választ kaptam, hogy egy nagy üzleti konferencián számos tárgyalást kell bonyolítani párhuzamosan, így szükség van a népes delegációra. Csodálkoztam ugyan, hogy akkor miért nem olyan delegáltakat küldünk, akik beszélnek angolul vagy kínaiul, vagy miért nem küldünk mindenki számára külön tolmácsot, azonban kíváncsian vártam a szerteágazó, sikeres tárgyalásokról a sajtóbeszámolókat.

Sajnos annak ellenére, hogy pl. a Szekszárdi Vasárnap mostanában -kis túlzással- még arról is tudósít lelkendezve, ha az alpolgármester úr elmosolyodik, ezekről a nagyszabású üzleti tárgyalásokról egyetlen tudósítást sem olvastam. Fájó hiányt pótol tehát a Szekszárdi Hétköznap, amikor a neten fellelhető egyetlen , tehát exkluzív videót közzéteszi a képviselők egyhetes utazásról. A videó azonban sajnos valószínűleg hiányos, mert csak három dolog derül ki belőle. 1) Többek között Ács Rezső átvág egy olyan, Hungarian Trade Center (Magyar Kereskedelmi Központ) nevű szoba megnyitásánál egy szalagot, melynek megnyitásához az égadta világon semmi köze nem volt. A többi szekszárdi képviselő a háttérben biodíszletként szerepel 2) A képviselők várost néztek 3) A képviselők bőröndjeikben vittek magukkal néhány üveg szekszárdi bort (aminek szabálytalan szállítása miatt meg nem erősített hírek szerint bizonyos bonyodalmak adódtak a visszatartott csomagok miatt, de ennek részletezése inkább a bulvársajtóra tartozna) A borokat néhány kínai vendéglátó jelenlétében megkóstolták és láthatóan elégedettek voltak.

A videó egyelőre megerősíti félelmemet, hogy bőven elegendő lett volna az egy-két fős delegáció, vagy pedig -a korábban nálunk járt delegációhoz hasonlóan - nem politikusok, hanem valódi üzletemberek, borászok utaztatására lett volna szükség. Ha a választásokig lesz még rendes közgyűlés -tartok tőle, hogy nem lesz, mert a rendkívüli közgyűléseken nem lehet interpellálni- akkor megkérdezem majd azért a részletes programot az alpolgármester úrtól. A válaszról beszámolok majd.

hadházy ákos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szekszardihetkoznap.blog.hu/api/trackback/id/tr496498617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása